KNHS COLLEGE TOUR – ‘Paardrijden met ruitergevoel’

De KNHS College Tour ‘Paardrijden met Ruitergevoel’ met Hester Bransen op 21 oktober is te volgen via een livestream op live-sport.tv. Tijdens de livestream is het mogelijk om via WhatsApp vragen aan Hester te stellen.

Hester Bransen is trainer en eigenaar van Ruitergevoel, ze werd onlangs verkozen tot beste hippisch instructeur en docent van het jaar tijdens het KNHS Instructeurscongres. Hester gaat graag met jou aan de slag zodat je straks met nog meer plezier op je paard stapt.

Ben je wel eens onzeker over de manier waarop je je paard traint? Doe ik het wel goed? Waarom reageert mijn paard op deze manier? Zou hij ergens last van hebben, of is hij gewoon brutaal?

In deze College Tour gaat het niet om wat ik, Hester Bransen, kan met mijn paard, maar wat jij kan met jouw paard.

Hester denkt mee met ruiters die misschien niet het ruitergevoel en de ambitie van onze topruiters hebben. Ze kijkt juist naar de mogelijkheden van de ruiters en hun paarden op hun eigen niveau. Honderden ruiters hielp ze om meer trainingseffect te krijgen met minder hulpen. Houding en zit is geen statisch plaatje volgens Hester, maar een gevoel. En elke ruiter kan zijn ruitergevoel leren ontwikkelen.

Met herkenbare verhalen, een vleugje humor en super concrete tips en oefeningen gaan we deze avond aan de slag.  Met enthousiaste ruiters en leuke paarden die ook heus wel eens tegen een moeilijkheidje aanlopen, net als jij. Tijdens de College Tour is er veel vragen voor ruimte. Samen onderzoeken we waar de winst te behalen is, en wat jij daar thuis met je eigen paard mee kan.

Ben je verhinderd op 21 oktober? Geen probleem, de livestream is drie dagen beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour thuis vanuit je luie stoel.

Tijd: 19:00 – 22:00 uur
De prijs voor leden is: €20,-
De prijs voor niet-leden is €30,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer info)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

‘Paardrijden met ruitergevoel’ – Hester Bransen